دهکده روابط بین الملل دهکده روابط بین الملل

 
دهکده روابط بین الملل
 
 
منوی اصلی
صفحه نخـــــست
چــــاپ صفــــحه
خـــانه كردن وب
ذخـــــیره صفحه
پـست الکترونیک
بایگـــانی مطالب
در باره ی ما
 

بادرود بر کاربرمحترم هدف از ارائه مطالب این وبلاگ فقط درجهت شناختن بهتر فضای روابط بین الملل ومفاهیم مربوطه به آن است وبه هیچ عنوان به حزب یا گروهی هیچ تعلقی ندارد ونخواهد داشت. با سپاس -نیکنام
موضاعات
سخنی با شما خاورمیانه خلیج فارس مقالات سیاسی یک هفته باخبر سازمانهای بین المللی برگه هایی از تاریخ شخصیتهای بین المللی اندیشه سیاسی امنیت در روابط بین الملل کتابخانه پیمانهای بین المللی انرژی
پیوند وبلاگ
ردیاب خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان POWER PLAY و آدرس powerplay.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






 

فال حافظ

جوک و اس ام اس

قالب های نازترین

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی


آرشیو ماهیانه
بهمن 1391
دی 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
نویسندگان
نویسندگان
پیوند وبلاگ
مرکز آموزش و پژوهش های بین المللی وزارت امور خارجه
یو . اس . کلوزآپ
مرکز مطالعاتی رند
وبلاگ دکتر پیروز مجتهدزاده
مرکز مطالعاتی و نظرسنجی پیو
موسسه مطالعاتی اسپن
موسسه بروکینگز
چشم انداز توسعه وامنیت
Barry Buzan
JOHN .MEARSHEIMER
Francis Fukuyama
FOREIGN AFFAIRS
Joseph Nye
بررسی استراتژیک
موسسه ابرار معاصر
انجمن ژئوپلیتیک ایران
پورتال جامع سیاسی
وبلاگ تخصصی سیاسی
پزوهشگاه مطالعات راهبردی
دانشکده روابط بین الملل
henry kissinger
وبلاگ دکتر مجید تفرشی
وبلاگ دکتر مجید استوار
سازمان ملل متحد
سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک)
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
وزارت امور خارجه
مركز مطالعات عالي بين الملل
باشگاه انديشه
مركز پژوهش هاي علمي ومطالعات استراتژيك خاورميانه
کتابخانه دید
موسسه مطالعات ايران واوراسيا
پايگاه تخصصي سياست بين الملل
كتابخانه الكترونيكي وزارت امور خارجه
مرجع تخصصي علوم سياسي و روابط بين الملل
پرتال جامع علوم انساني
دفتر مطالعات سياسي وزارت امور خارجه
مرکز مطالعات استراتژیک
ایران دیپلماتیک
دیپلماسی ایرانی
حمل ماینر از چین به ایران
حمل از چین
بوق دوچرخه
یکانسر
آی کیو مگ
ریحون مگ

:: تمام پیوندها ::
 
طراح قالب و کد های جاوا...

كاربران آنلاين: نفر
تعداد بازديدها:
RSS

طراح قالب و کد های جاوا...

Www.LoxBlog.Com

کد های وجاوا :

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 530
بازدید دیروز : 33
بازدید هفته : 569
بازدید ماه : 572
بازدید کل : 250667
تعداد مطالب : 479
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

تماشا

ایران و سازمان‌های بین‌المللی بعد از بیداری اسلامی

 

ایران و سازمان‌های بین‌المللی بعد از بیداری اسلامی
 
 
 
 
شروع بیداری اسلامی از دسامبر 2010 تحولات و پیامدهای زیادی را برای دولت‌ها و ملت‌های خاورمیانه به‌دنبال داشت. در روند و پیامد این تحولات به‌صورت منحصر به فردی سازمان‌های بین‌المللی مختلفی درگیر شدند. سازمان ملل متحد، ناتو، اتحادیه عرب، اتحادیه آفریقا، شورای همکاری خلیج فارس، و اتحادیه اروپا ازجمله این سازمان‌ها بودند.

همان‌طور که سازمان‌های بین‌المللی در روند و نتیجه تحولات برخی از کشورهای عربی مانند لیبی و سوریه در یک سال گذشته اثرگذار بوده‌اند، روابط ایران و این سازمان‌ها نیز از بستر (Context) تحولات عربی مزبور متأثر شده است.


در پیامد تحولات بیداری اسلامی و متأثر از جهت‌گیری‌های (Attitudes) سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته، تعامل ایران با حجم قابل توجهی از سازمان‌های بین‌المللی و ازجمله با سازمان ملل متحد، ناتو و اتحادیه اروپا چالشی‌تر و منفی‌تر شده است.


هرچند رابطه ایران با سازمان ملل متحد در تحولات بعد از بیداری اسلامی دچار چالش جدی و عمیقی نشده، در هر صورت موضع‌گیرهای دوگانه شورای امنیت در ارتباط با تحولات بیداری اسلامی مورد انتقاد جدی ایران بوده است. نامه‌های انتقادی وزیر امور خارجه ایران به دبیر کل سازمان ملل متحد در مورد رویکردهای غیرعادلانه این سازمان در مورد تحولات بیداری اسلامی در بحرین ازجمله مواردی هستند که به‌عنوان نمونه‌ای از چالشی‌ترین نمونه‌های رویکرد تعارضی ایران با سازمان ملل متحد می‌توان به آن اشاره کرد. از دیگر موارد چالشی شدن روابط ایران و سازمان ملل متحد در بستر بعد از بیداری اسلامی می‌توان به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ 18 نوامبر 2011 در ارتباط با متهم‌سازی ایران به تلاش برای ترور سفیر عربستان در سازمان ملل متحد اشاره داشت.


رویکرد ایران نسبت به ناتو نیز در پیامد بیداری اسلامی چالشی شده است. رهبران ارشد ایران به‌خصوص در طول بیش از یک سال گذشته چندین بار به موضع‌گیری انتقادی و تهاجمی علیه رویکرد و کنشگری ناتو در قبال این تحولات پرداختند.


روابط ایران با شورای همکاری خلیج فارس نیز در پیامد تحولات عربی دچار چالش‌های زیادی شده است؛ به‌خصوص رویکرد دوگانه این شورا در ارتباط با بحرین در طول یک سال گذشته مورد انتقاد جدی ایران بوده و دیپلماسی مراسله‌ای تهاجمی بین ایران و این شورا در یک سال گذشته در ارتباط با موضوعات مورد اختلاف شدت بیشتری یافته است.


اگرچه روابط ایران و اتحادیه اروپا از بستر عینی تحولات بیداری اسلامی تأثیر مستقیمی نپذیرفت، در هر صورت روابط ایران با اتحادیه اروپایی بعد از بیداری اسلامی تا اواسط ژانویه 2012 متأثر از اتخاذ سیاست‌های تشدید تحریم اتحادیه اروپا علیه ایران، دچار چالش‌های جدی‌تری شده است.



بنا بر ملاحظات بالا، بازیگران عمده نظام بین‌المللی و به‌خصوص آمریکا بعد از بیداری اسلامی در عرصه تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا، در حال استفاده از سازوکارهایی همچون سازمان‌های بین‌المللی در جهت تأمین منافع قدرت‌های بزرگ، کنترل معادلات، و موازنه منطقه‌ای (Regional Balance) در مناطق جغرافیایی مانند خاورمیانه و شمال آفریقا هستند.


با توجه به مرکزیت ایران در عرصه تحولات منطقه‌ای بعد از بیداری اسلامی به‌نظر می‌رسد که نظام بین‌المللی در حال استفاده از این بازیگران در مسیر مدیریت، محاصره، و مهار هدفمند ایران است؛ به‌خصوص آمریکا به‌عنوان ابرقدرت بین‌المللی، در تحولات بعد از بیداری اسلامی در حال استفاده از سازمان‌های بین‌المللی مهمی مانند اتحادیه اروپا، شورای همکاری خلیج فارس، ناتو، اتحادیه عرب و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و اوپک جهت افزایش فشار بر کشورهایی مانند ایران، جهت تغییر رفتار منطقه‌ای و بین‌المللی‌اش است.
 
بر این مبنا و در حالی که بازیگران عمده نظام بین‌المللی در صدد فشار به کشورهایی همانند ایران با استفاده از سازوکارهایی همچون سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مبتنی بر بهره‌برداری با استفاده از دکترین‌هایی همچون جنگ پیشدستانه (preventive War)، حمایت از غیرنظامیان (Civilian Protection)، اصل مسئولیت حمایت (Responsibility to Protect (R2P))، و مداخله بشردوستانه (Humanitarian Intervention) هستند، توجهی دوباره به فلسفه وجودی این سازمان‌ها موضوع مهمی است.

در واقعیت امر، این سازمان‌ها باید وظیفه اصلی و اولیه حفظ صلح و امنیت بین‌المللی (Maintenance of International Peace and Security) را و نه وظیفه تحت تأثیر قرار گرفتن در مسیر روندها و تحولات بین‌المللی مد نظر قدرت‌های بزرگ را عهده‌دار باشند.


در چشم‌انداز تحولات آتی منطقه بعد از بیداری اسلامی چالشی شدن تعاملات ایران و این سازمان‌ها نه مطلوبیتی برای کارکرد و اهداف این سازمان‌ها دارد و نه باعث تغییر نوع نگاه ایران به بازیگران عمده بین‌المللی خواهد شد. بدون شک تغییر نگاه در جهت‌گیری‌ها و نوع بازی هر کدام از بازیگران فوق باعث آرام شدن معادلات منطقه‌ای و نوع نگاه ملت‌ها و دولت‌های منطقه خاورمیانه و به‌خصوص مردم ایران به اهداف و عملکرد سازمان‌های بین‌المللی مهم در مسیر پیش رو و جلوگیری از شکل‌گیری داستان‌های تراژدیک و بی‌نتیجه‌ای همانند حمله به افغانستان در سال 2001 و عراق در سال 2003 خواهد شد.


بهزاد خوش‌اندام، کارشناس مسائل بین‌المللی

 



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






آخرین مطالب ...
» پنج راه حل سوزان مالونی به اوباما برای تعامل با ایران
» سوریه نقطه عطف سیاست خارجی اتحادیه اروپا
» اوباما و محدودیت‌های فروش سلاح
» قدرت مانور کره شمالی
» بحران اقتصادی جهان و افزایش فروش تسلیحات
» روسیه بازیگر مسلط در بازار تسلیحات هند
» آسیاگرایی آمریکا و تحدید چین
» ائتلاف ها در جهان تک قطبی
» غرب و چرخش معنادار در روش مواجهه با بحران سوریه
» نقش یهودیان در انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا: پول یا رای؟
» اصول مندرج در اجلاس سران جنبش عدم تعهد
» معامله در واشنگتن
» ناآرامی‌ها در صحرای سینا؛ ابعاد و پیامدها
» شکل‌گیری مثلث منطقه‌ای ترکیه ـ عربستان ـ مصر
» بیم و امیدهای دموکراسی لیبی
» جنگ فرقه‌ای ـ درد زایمان خاورمیانه جدید
» راهبرد و دیدگاه جنبش عدم تعهد و ایران نسبت به یکدیگر
» امریکای لاتین؛ بازگشت سناریوهای کهنه با چهره جدید
» اندیشکده بروکینگز: بازگشت عربی القاعده و بهره‌وری از ایجاد هرج و مرج
» تقویت نیروهای اطلاعاتی آمریکا در افغانستان

Home | FeedBack

Copyright © 2008 LoxBlog.Com . All Rights Reserved. Translation Www.NazTarin.Com